Talaşlı imalat hayatımıza 18.yy. başlarında girmiştir. 20.yy. gelindiğinde ise teknolojinin gelişmesi ile endüstri alanında vazgeçilemez bir noktaya geldi. Bir malzemeye istenilen özellikleri kazandırmak adına iş parçası üstünden tabaka şeklinde malzeme kaldırma işlemine denmektedir. Bu imalatlar özellikle yüzey, şekil ve boyut kazandırma işlemidir. Malzemenin tabaka kısmına talaş denmektedir. Kesici takımlar kullanılarak kalıp malzemenin kullanıcının istenilen şekle girmesi sadece talaşlı imalat sayesinde olmaktadır.

Talaşlı imalatların olması için birtakım cihazlara/makinelere ihtiyaç bulunmaktadır. İnsan gücü ile sürecek olan işlemler bu araçlar kullanılarak daha kısa sürede ve daha güvenli bir şekilde yapılmaktadır. Nora Paslanmaz ve Çelik Firması sizler için kurulduğu günden bu yana uygun fiyata kaliteli cihazlar sunmaktadır.

CNC makineleri, freze ve taşlama gibi talaşlı imalat makineleri mobilya sektörü içerisinde kullanılmaktadır. Mobilya sektörü içerisinde faaliyet gösteren endüstriyel fabrikalarda daha aktif bir çalışma alanı için bu cihazlardan faydalanılmaktadır.

Talaşlı İmalat Türleri

Taşlı imalat endüstri alanında çok yaygın kullanılmaktadır. Ayrıca tek bir çeşitte değildir. Endüstriyel alanlarda işlemlerinizi rahatça yapabilmeniz adına farklı türleri bulunmaktadır. Bu türler belirlenirken yöntemleri, tornalama, frezeleme, matkap ile delme veya taşlama olarak da farklı türlerde olabilmektedir. Frezleme, kesici takımlar ile birlikte malzemelerden talaş kaldırır ve ardından şekil verilmesidir. Delik delme ise tasarlanırmış olan malzemelerin üzerinde silindir biçimde delikler açma işlemlerine denir.

Talaşlı İmalat Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

İmalat teknolojisi amaçlarından biri tasarlanan ürünlerin düşük maliyete ve en iyi kalitede yapılmasına denmektedir. Ayrıca alınan verim de çok önemlidir. Üretilmesi beklenen parçaların malzeme türleri, yüzey kaliteleri mekanik özellikleri gibi etmenler göz önünde bulundurulur. Talaşlı imalatların kendi içerinde sağlamış oldukları bazı avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır. Talaşlı imalat avantajları;

İşlenebilen malzeme türünün fazla olması
İstenilen boyut ve şekilleri kısa sürede verilebilir olması
İstenildiği türde boyutlama yapılabilir
Temiz yüzeyler sağlanır

      Avantajlarının yanı sıra kimi durumlarda ise olumsuz yönleri de bulunmaktadır. Ancak sağlamış olduğu faydalara bakıldığında olumsuz yönleri sadece bir tanedir. Talaşlı imalat dezavantajları ise;

      Malzeme israfları görülebilir. Metal, plastik ve ahşap gibi malzemeler ile şekil verme işlemi esnasında malzeme oranında bir miktar kayıp yaşanması da normaldir.

      İmalat teknolojisi içerisinde sizlere uygun fiyatlarda zamandan tasarruf sağlayan bu cihazlar hakkında ayrıntılı bilgiler edinmek firmamızın uzman ekiplerinin anlatımları ile daha kolaydır. Aradığınız türde makineleri sizlere garanti koşulları ile uygun fiyatlara sunan firmamız kurulduğu günden bu yana kaliteli ve müşteri memnuniyeti esaslı olarak çalışmaktadır.

      Nora Paslanmaz ve Çelik Firması ile talaşlı imalat yapmanıza yardımcı olacak cihaz türlerimiz bulunmaktadır. Cihazlarımızı incelemek ve fiyat bilgisi almak için hemen arayabilirsiniz. norapaslanmazcelik.com adresi üzerinde cihaz modellerimizi incelemek, endüstri alanında işlemlerinizi kolayca yapabilmenize yardımcı olacak bu cihazlardan faydalanmak için 7 gün 24 saat ulaşabileceğiniz müşteri hizmetlerimiz ile aklınıza takılan soruları hemen yanıtlayabilirsiniz. 


      Teklif Al